Zwevende boomwortels

Even voorstellen…………

Mijn naam is Wemmie en woon samen met Ruud. Ik ben geboren in Drenthe. Als kind was ik verlegen en gevoelig. Ik probeerde zo onzichtbaar mogelijk te zijn. En over mijn gevoelens durfde ik niet te praten. Emoties werden weggestopt. Inmiddels weet ik dat dit grote gevolgen kan hebben wanneer je volwassen bent.
Na de lagere school wist ik niet wat ik “wilde worden”. Maar vond het leuk om op kinderen te passen. Om die reden ben ik de opleiding Kinder -en Jeugdverzorging gaan volgen. Na mijn opleiding was het moeilijk om hier werk in te vinden. En zo gebeurde het dat ik in de financiële wereld terecht kwam. Lekker veilig want je hoefde niet met je gevoelens bezig te zijn. Maar na jaren gewerkt te hebben in allerlei functies met de nodige opleidingen wist ik dat het werk niet meer bij me paste.

Wat vond ik leuk?

Ik kwam erachter dat de gesprekken die ik voerde niet alleen over de financiën gingen. Maar behoorlijk diepgaand waren. Mensen namen me snel in vertrouwen. Door persoonlijke ervaringen merkte ik dat het weg stoppen van gevoelens toch niet de juiste weg was. Ik werd steeds gevoeliger en kon hier lastig mee omgaan.

Wemmie.
Wemmie bij het blauwe meer.

Contact Formulier

Ik gebruik je gegevens alleen om je een e-mail terug te sturen. Privacyverklaring.

Wat overkwam mij en wat moest ik doen?

Na een tijdje kwam de opleiding voor Sensi-Therapeut op mijn pad. In eerste instantie deed ik de opleiding voor mezelf om beter te leren omgaan met mijn Hoog gevoeligheid. Langzaam ontstond er een innerlijke drang om andere mensen te helpen. Een hele andere richting die ik tot dan toe had gevolgd maar ik voelde me er erg goed bij. Ik wilde graag met kinderen werken. En ben toen twee dagen in de week in een kinderdagverblijf gaan werken.

En daarnaast was ik bezig met de opbouw van mijn praktijk Akeneia. Praktijk voor ZELF Healing en Persoonlijke groei. Akeneia betekent “Leef vanuit je Hart”. En dat heb ik letterlijk toegepast in mijn leven.
Na pensionering van Ruud. Hebben we een sfeervol huis gevonden met een mooie workshop en praktijk ruimte.

We wonen nu aan de rand van het Nationaalpark Het Drents Friese Woud. Vanuit ons huis kan ik heerlijk naar het bos wandelen. Ik ben hier dan ook regelmatig te vinden, alleen of met een groep mensen. Dwalend door het bos maak ik foto’s of neem papier en potloden mee om te tekenen. Het klinkt te mooi om waar te zijn maar ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt.
Natuurlijk komt dat niet zomaar aanwaaien, je moet er wel wat voor doen. Ik heb de nodige opleidingen gedaan. En kan nu met recht zeggen dat ik met mijn kennis en ervaring doe waar ik plezier in heb. Door een interne verschuiving bij Akeneia is er een nieuwe bedrijfsnaam ontstaan, Kinderen-Zien. Een meer pakkende naam voor datgene waar ik nu mee bezig ben.  Mijn lijfspreuk is :

Leef vanuit je Hart.

Ik hoop je een keer te mogen begroeten in mijn praktijk of bij een gezellige workshop. Of gewoon zomaar ergens onderweg.

Wemmie zittend bij het blauwe meer.
Grote dikke boom.
Wemmie zittend op een zand heuvel.