06-29551500 wemmie.dekker@live.nl

Jaren geleden, ik weet niet meer precies hoeveel jaar. Maar lang geleden werkte ik volledig en zat alleen maar in mijn hoofd. Ik werkte met cijfertjes en moest veel nadenken. Mijn gevoel had ik al aan de kant gezet. En stond in de overlevingsstand.

Tot op het moment dat een vriendin mij vroeg of ik met haar mee wilde. Ze ging naar een muziekwinkel om een nieuw instrument te kopen. Ik was die middag vrij en vond het wel gezellig om weer even bij te kletsen. We gingen op pad en kwamen bij een groot mooi statig huis terecht. De eigenaar nodigde ons uit om mee te lopen naar zijn winkeltje. Een eenvoudige schuur met heel veel prachtige muziekinstrumenten. Ik was overweldigt. Oh wat zou het toch mooi zijn als je deze instrumenten kon bespelen.

Muziek is heel belangrijk in mijn leven.

Ik was diep onder de indruk van wat er stond. Naast de gebruikelijke muziekinstrumenten, stonden er voor mij ook minder bekende instrumenten. Zoals een didgerido, panfluit, harp en mooie boventoon fluiten.

En een grote witte kom. Het leek op een bloempot. Ik had geen idee wat het was. Ik vroeg aan de eigenaar verkoop je ook bloempotten. De man moest vreselijk hard lachen en vertelde mij dat het geen bloempot was maar een klankschaal. Een kristallen klankschaal. Koperen schalen had ik wel eens gezien maar deze kende ik niet. Zal ik hem aanslaan vroeg hij, dan kun je het geluid even horen. Ik was wel benieuwd en zei, ja dat is goed.

En wat er toen gebeurde met mij, was gewoon magisch. Ik die altijd maar in haar hoofd bezig was voelde opeens de klank met een enorme zachte kracht zomaar, maar direct mijn Hart binnen gaan. Ik was op slag verliefd. Het geluid zong nog verder en bereikte mijn hele lichaam. En ik ervaarde opeens een enorme rust in mijn lichaam. Ik was overdonderd. Mijn gedachten schoten alle kanten op. Zou ik hem kopen en dan weer de gedachte wat moet je ermee. Uiteindelijk besloot ik hem niet te kopen en in deze mooie ruimte te laten staan. Mijn vriendin kocht wat ze nodig had en we reden naar huis.

Vanaf het moment dat de klankschaal ging zingen, direct in mijn Hart, is er een veranderingsproces in gang gezet. Ik wist niet wat mij over kwam, mijn weggestopte gevoel kwam als een donderslag bij heldere hemel terug. Ik had geen idee wat er gebeurde en hoe ik ermee om moest gaan. Ik voelde van alles. Maar wat moest ik doen. Vanaf dat moment is mijn bewustzijnsproces in gang gezet. Via allerlei bijzondere wegen kwam er informatie naar mij toe. En langzaam heel langzaam leerde ik steeds beter met mijn gevoel om te gaan. Het was of er een nieuwe wereld voor mij was open gegaan. Een wereld die ik daarvoor alleen kende vanuit mijn vroege kinderjaren. Een wereld waar ik van weg was gelopen gewoon omdat ik deze wereld niet aan kon.

Maar stapje voor stapje als een kind die net leerde lopen ging ik op ontdekkingstocht. Alles was nieuw en spannend. Het (her)ontdekken van deze wereld was voor mij een enorme reis.

Jaren later was ik thuis. Ik voelde me gevangen in mezelf. En voelde dat ik iets nodig had om nog dichter bij mijn gevoel te komen. En om nog meer te gaan leven vanuit dit gevoel. Ik besloot om uit te zoeken of klankschalen iets voor me konden doen, gezien de vorige ervaring met de mooie kristallen klankschaal.

En er volgde een basiscursus voor klankschalen. Gespannen stapte ik de ruimte in. Een ruimte met allemaal mooie koperen schalen. En opeens viel mijn oog op je raadt het al een prachtige kristallen klankschaal. Mijn verliefdheid was direct terug. De koperen schalen waren te koop. Maar mijn oog en hart gingen alleen maar naar die ene schaal en ik vroeg of hij ook te koop was. Nee helaas, ik voelde een enorme teleurstelling.

We hadden een mooie bijzondere dag en ik ging naar huis. Thuis gekomen kwam er een bericht. Ik heb besloten dat ik de klankschaal wel wil verkopen. De cursus leidster vertelde mij wat details over de schaal en ik kon alleen maar denken. Ja zie je wel, het is de schaal die ik nodig heb. De frequentie is hetzelfde als de schaal van vroeger.  Ik was overrompeld en voelde een enorme blijdschap en dankbaarheid. Mijn Hart ging op dat moment helemaal open.

De volgende dag heb ik de klankschaal mee naar huis genomen.

Iedere dag raak ik hem aan en hij raakt mij nog steeds. Samen zijn we aan het ontdekken en de mooiste tonen komen er uit de schaal. Inmiddels heb ik al meerdere koperen schalen. Samen blenden ze heel mooi. Regelmatig bespeel ik de schalen of eigenlijk bespelen de schalen mij. Steeds weer opnieuw komen er nieuwe tonen vrij. Zo mooi en zuiver.

En net zo als al die jaren terug komt mijn lichaam helemaal tot rust.

Wil jij ook meegenomen worden en de magie ervaren van deze prachtige kristallen klankschaal?