06-29551500 wemmie.dekker@live.nl

Wat zijn klankschalen…..

Klankschalen zijn metalen of kristallen kommen die bij het aanstrijken ervan een bepaald geluid produceren. Het geluid van dit muziekinstrument heeft een helende en rustgevende werking.

Klankschalen zijn afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de verschillende staten in de Himalaya. Elke klankschaal is uniek omdat ze vaak met de hand gemaakt zijn. Iedere schaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur. Elke klankschaal is daardoor uniek

Klankschalen maken uiteraard geluid, maar waar het vooral om gaat is de trilling. Volgens sommigen voel je het gezang van een klankschaal tot in het diepste van je kern. Ons lichaam bestaat ook voor het grootste deel uit water, dat de trilling overneemt. Door deze zogenaamde resonantie voelen we de trilling door ons hele lijf. Dit heeft vervolgens een positieve werking op je lichamelijke en mentale gezondheid.

 

 

Werkwijze

Tijdens de sessie lig je met kleding aan op de massagetafel of op een matje op de grond. Het is aan te raden om gemakkelijk zittende kleding te dragen.

Na een kort gesprek gaan we beginnen. Meestal duurt een klankschaal sessie 30 tot 45 minuten. Maar als je eerder wilt stoppen dan kun je dit aangeven. Na de sessie lig je nog even in rust om na te genieten van de mooie klanken.

Een klankschaalsessie is voor iedereen die graag wil ontspannen, behalve voor mensen met epilepsie en voor mensen met een pacemaker of wanneer je andere medische geplaatste onderdelen in je lichaam hebt.

Tijdens een klankschaalsessie komen er veel afval stoffen vrij en daarom is het raadzaam om na de behandeling veel water te drinken.

Je kunt er voor kiezen om na de sessie in de rust te blijven. Lekker wandelen in het bos. Of te gaan tekenen.  Het is aan te raden om na de sessie niet zoveel meer te doen, maar lekker te ontspannen. Probeer er achter te komen wat voor jou werkt om de rust te blijven ervaren. En als je kunt, probeer elke dag minimaal een kwartier deze rust voor jezelf te nemen.

De investering voor een sessie is E 33,= inclusief BTW en duurt 30 tot 45 minuten.